Elias Svensson

Biografi


Född
1965


Yrke
Polis


Välklädd med en förkärlek till rutiga kavajer och välputsade skor


Kriminalkommissarie och arbetar på NOA, Nationella Operativa Avdelningen i Stockholm.

Elias föddes 1965 i Norrland. Han är storvuxen och bär på några kilo för mycket. Alltid välklädd och har en förkärlek till rutiga kavajer och välputsade skor. Så snart han var klar med utbildningen till polis började han arbeta i Stockholm. Elias har en syster som också bor i Stockholm sedan många år. Mamman var hemmafru och pappan är ingenjör. I det stora hela hade Elias och systern något han själv skulle beskriva som en högst normal barndom.

Elias har två barn med sin första fru, en son och en dotter. Båda är vuxna och lever sina egna liv. Han har en bra relation till dem båda även om han inte träffar dem så mycket som han skulle vilja. Skilsmässan från deras mamma var ytterst okomplicerad och de har lyckats behålla en vänskapsrelation. Några år efter skilsmässan träffade Elias en ny kvinna. Relationen blev tidigt ansträngd på många vis och efter problem som drabbade dem så gick de isär. Elias svor att aldrig mer involvera sig på det känslomässiga planet och köpte sig en liten lägenhet på en tvärgata till Odengatan i centrala Stockholm.

När han inte är på kontoret på polishuset på Kungsholmen så slappnar han av med noggrann skötsel av skobeståndet och litteratur. Vid behov tar han en liten whiskey och luktar på en cigarr ur humidoren han ärvt av en morbror. Han röker inte men tycker om att påminnas om samtalen han hade med morbrodern i dennes inrökta bostad.

Cornelia Lind

Biografi


Född
1973


Yrke
Författare


Tvåbarnsmamma intresserad av djur


Författare med specialkunskap kring psykopater.

Cornelia är född 1973 i Småland men bor numera i ett stort gammalt hus i Eskilstuna. Hon är 162,5 centimeter och normalviktig. Hon är enda barnet och uppvuxen med sin mamma och styvpappa, mannen hon kallar pappa. Sin biologiska pappa undviker hon helst att prata om och hon har inte haft kontakt med honom sedan hon var tjugotre.

Cornelia är utbildad operationssjuksköterska men har inte arbetat särskilt mycket som det. Tidigt sökte hon sig till läkemedelsindustrin och efter tretton år där startade hon eget som managementkonsult. 2014 släppte hon sin första bok om kvinnligt ledarskap. Den blev ingen succé. Senaste boken handlar om hur det är att leva i relation med en psykopat och det är av den anledningen som hon kontaktas av Elias Svensson på NOA, Nationella Operativa Avdelningen, när han behöver hjälp med att förstå sig på en misstänkt gärningsman.

Cornelia har inte så många intressen förutom djur och sina två söner Hugo och Oscar.

Forsete

Någons vän. Någons fiende.