Recensioner av Svartåsviten

Om du var min (2023)

Som hon får mig att känna, Christina Erikson! Jag har skrattat, lett stort, känt tårar rinna nerför kinderna liksom ilska har fått pulsen att stiga under läsningen av den här pärlan, perfekt balanserad mellan historia, kärlek och spänning.

@enboknagrakopparte

Att författaren är skicklig på att skriva spännande deckare visste jag redan och nu har hon även bevisat att hon behärskar att skapa historisk romance med inslag av drama.

@laslustan

Jag drogs snabbt in i berättelsen, fastnade för karaktärerna och kommer definitivt att vilja veta hur det går framöver när vi genom de kommande böckerna får följa med Svartå och dess kvinnor framåt i historien.

@awellreadlady

Boken är väldigt fint skriven och språket passar så där perfekt under det århundradet som berättelsen utspelar sig. En drömmande miljöbeskrivning och en stark karaktärsuppbyggnad. Det märks att boken är skriven med noggrannhet och omsorg.

@bokblossa

Jag gillar historiska romaner och rycktes med totalt! Jag ser så mycket fram emot fortsättningen på den här serien och Svartås kommande framtid, för jag håller med, Svartås historia måste berättas och vem är inte bättre lämpad än en Christina.

@iminbokhylla

Om du var min - Svartåsviten av Christina Erikson

Boken innehåller faktiskt det mesta. Kärlek, intriger, relationer, fantastiska miljöer, hopp och fruktan. Mitt hjärta går itu flera gånger om. Jag blir så berörd vilket jag älskar att bli av böcker.

@ebbas.boktips

Att Christina behärskar spänning är inget som går förlorat i denna serie. Drivet är där, likaså finns där en gåta – ja, flera faktiskt. Någon dessutom snillrikt dold men inte så den känns konstlad.

@lasfler

Jag sveptes med av stämningsfulla miljöbeskrivningar, tidstypiska detaljer och starka karaktärer som fångade mitt intresse. […] Det här är en perfekt mix av historia, romantik, vardag och dramatik.

@malinsbokblogg

Om du var min är perfekt läsgodis. Här finns lite spänning, lite historia, lite romantik, lite drama och en stark och modig ung kvinna som huvudkaraktär.

Vargnatts bokhylla

[…] det bästa med Om du var min tycker jag är att det inte är renodlad romance, som fokuserar mest på kärleken mellan två personer, utan det är spännande, tragiskt, hemskt och romantiskt med en nypa historia.

@Bokbesatt

Gillar du historiska romaner med starka kvinnor. Historiens vingslag och omåttliga orättvisor och våndansfyllda förpliktelser. Då kommer du att gilla den här!

@millimys_books

Den levererar också fantastiska tidsskildringar och miljöbeskrivningar, en stor dos spänning, en modern pappa, förbjuden kärlek, kunskapstörst och längtan efter något större än ett äktenskap samt en fin kvinnlig vänskap över klassgränserna.

@booksbyjennifer

Boken rymmer enormt mycket och jag tror inte mina ord kan göra den riktigt rättvis. Du gör bäst i att läsa den själv!

@bokdjungeln

Den faller jag pladask för från första sidorna, vilken berättelse, så vackert och välskriven och underhållande med korta kapitel och jag vill inte att den ska ta slut.

@ewasboktips

Christina bjuder på trovärdiga miljöer och karaktärer som gestaltas på ett jagvillhamer sätt. Det finns många karaktärer som berör, men jag har särskilt fastnat för Gustav och Maja, de är så fint porträtterade.

@bettan_bokprataren

Allt är på plats; från stämningen och miljön, de starka karaktärerna och intrigerna, till de levande gestaltningarna och det passade språket.

@anna_bokmal